Omgeving

Wandelen

De wandelroute Waverhoek is 3 kilometer lang en start tegenover de studio. De route voert rond een nieuw natuurgebied waar zilverreigers en lepelaars te zien zijn en langs het Fort Botshol dat onderdeel is van de Stelling van Amsterdam.

De wandelroute Botshol is 12 kilometer lang en start tegenover de studio. De route voert over paden en dijken rondom het natuurgebied Botshol en langs de Vinkeveense Plassen. De Botshol staat bekend om het heldere water dat veel water- en moerasvogels trekt, zoals zwarte sterns en purperreigers.

 

Fietsen

De fietsroute Rondehoep is 22,5 km lang en voert langs de Amstel en slingerende veenriviertjes rond de polder de Rondehoep die uit de dertiende eeuw dateert. De route doet Ouderkerk aan de Amstel aan, waar je bij Bakker Out en de Oude Smidse heerlijk aan het water kunt lunchen.

 

Water

Zwemmen kan in de Botshol tegenover de studio. Als er ijs ligt, is de Botshol ideaal voor een schaatstocht. Roeiboten voor vaartochten op de Botshol of sloepen of zeilboten voor de Vinkeveense Plassen zijn te huur op korte afstand van de studio.

 

Musea

Het Museum De Ronde Venen en het rustieke Poldermuseum van Jan Compier, beide gelegen op enkele kilometers van de studio, geven in een leuk kort uitstapje een goed beeld van de ontstaansgeschiedenis van het cultuurlandschap van het veenweidegebied.

 

Eten en drinken

In Vinkeveen en Ouderkerk aan de Amstel bevinden zich diverse leuke restaurants voor lunch en diner.

 

Algemeen

Alle informatie met kaartmateriaal is in de studio voorhanden. Wij adviseren uw geplande uitstapjes bij de reservering aan ons te melden.

 

Bekijk meer foto's van de omgeving
Studio Botshol
Studio Botshol
Studio Botshol